Η Κρήτη είναι ιδιαίτερα γνωστή για την παραγωγή κρασιού, που φτιάχνεται ακόμα και σήμερα από αρχαίες ποικιλίες που παρέμειναν ατόφιες στον χρόνο, όπως το Ρωμέικο, το Λιάτικο, το Βιδιανό και πολλές ακόμα.
Τα κρητικά κρασιά, στις μέρες, αποσπούν βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τόσο για την γεύση τους, όσο και για την ποιότητα τους, με τα περισσότερα να παράγονται από βιολογικής καλλιέργειας σταφύλια.
Εάν είστε λάτρης του καλού κρασιού, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά επισκέψιμα οινοποιία των Χανίων και να αφεθείτε στο γευστικό ταξίδι μίας γευσιγνωσίας.